Tinder homoseksuell bergen

Tinder homoseksuell bergen

Husk at du ikke er alene! Det finnes mange andre som føler akkurat det samme som deg, sier han og legger til:. Det å være en del av en minoritet vil alltid ha sine utfordringer.

Å få fotfeste og stø grunn. Så vil alt bli mye enklere med tida, sier han og fortsetter:. Det er nydelig, da! Alle typer skeive forbilder, enten det er i popkulturen eller på lærerværelset, er jo en nøkkel her.

Vi har godt av å se så bred representasjon som mulig, det normaliserer og ufarliggjør. To manus fra suksesserien «Skam» ble fredag plassert på Nasjonalbiblioteket for å bevares for ettertiden som en del av norsk kulturarv. Manuskriptene har notater og kommentarer fra manusforfatter og regissør Julie Andem og er en gave til biblioteket. Maisie Williams prøver seg på teaterscenen nå når «Game of Thrones» går mot slutten.

Williams, som har spilt Arya Stark fra hun var 14 til hun nå er 21 år, er klar for hovedrollen i « I And You », som blir å se på Hampstead-teatret fra Der spiller hun Caroline, en sykelig tenåring som ikke har vært på skolen på flere måneder NTB.

I fjor stod Markus, Martinus og brus på menyen. Lørdag er det duket for hiphop, øl — og I juni flagges det for skeiv kjærlighet. Hvor mye vet du om den fargesprakende paraden? Den svenske superstjernen Aviciis selvmord har gjort at norske DJ-er nå tør å snakke åpent om psykisk helse. Livet som partyspredere gir mentale problemer og mye ensomhet.

Fotball-VM er verdens nest største idrettsarrangement. Og etter min mening, verdens beste idrettsarrangement. John Oliver, ein av dei mest populære talkshowvertane i USA, raljerer med annonsekampanjen der norske fjell, fjordar, midnattssol, klamydia og kondom står i sentrum. Alt til tonefølgje av Griegs mest nasjonalromantiske musikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du trenger javascript for å se video.

Christian Ingebrethsen Journalist, London. I var han overalt. Men så ble det stille rundt ham. Smith hadde fått blødninger på stemmebåndene. I et av musikkstudioene hans. Statistikken for heterofile er én av tyve. Kan det være at samfunnet har noe av skylden­ her? Studentene i tilhører den mest liberale norske generasjonen noensinne. Så lenge man ikke skader andre, er det meste greit.

Dop, tilfeldig sex, eksperimentelle relasjoner, religion og homofili. Å kalle noen homofob i er like stigmatiserende som å kalle noen rasist. Som heterofil er det lett for meg å si at jeg ikke forstår hvorfor med­studenter ikke er åpne om legningen sin. Selv tenker jeg at det hadde vært en selvfølge om jeg var i deres sko, siden alle jeg vet om, hele miljøet mitt, i utgangspunktet ikke løfter på øyenbrynet en gang av en slik nyhet.

Likevel, etter å ha snakket med flere homofile studenter oppdager jeg at det er mange ting de opplever i hverdagen som jeg slipper. Selv om vi i utgangspunktet tenker at vi er liberale, er det konservative struktur­er som sitter igjen. Møter jeg for eksempel en jente på fest, og hun forteller om kjæresten sin, hadde­ jeg med en gang spurt om «han». Dette gjør jeg ikke fordi jeg mener at det bør være en han, men fordi det går på autopilot. Sex, ikke følelser — Jeg kommer på måte ut av skapet­ hver gang jeg blir kjent med nye men­nesker.

Jeg ser ikke ut som den stereotypen mange ser for seg, og derfor blir jeg alltid spurt om hvem «han» er. At folk ikke kan snakke kjønnsnøytralt synes jeg er gammeldags. Marianne Hauger er 24 år og går femteåret på jussen i Bergen. Hun er aktiv i foreningen FRI — foreningen for seksualitets- og kjønnsmangfold, en organisasjon som blant annet jobber med å påvirke politikk rundt homofiles rettigheter. Oppvokst på Oslos beste vestkant kom Hauger ut av skapet som åring da hun gikk i andre klasse på Oslo Handelsgymnasium.

Da hadde hun fått sin første kvinnelige kjæreste. Først til seg selv, og så til samfunnet. Jeg innså at jeg var homo­fil som åring. Hauger fikk utelukkende positive reaksjoner da hun fortalte venner og familier om legningen sin. Likevel opplevde hun at fokuset kun dreide seg om hennes seksuelle preferanser. Det er mange som tror homofil kun omhandler sex og ikke forelskelse.

Flere homofile jeg snakker med sier det samme. De opplever et belast­ende fokus på deres seksualitet med en gang man forteller at man ikke er heterofil. Å være bifil og biseksuell betyr forskjellige ting. Selv var jeg ikke klar over det. Ved å være bifil forelsker man seg i begge kjønn. Biseksuelle kan nyte seksuelle relasjoner med både kvinner og menn, men for­elsker seg bare i det motsatte kjønn. Etter denne definisjonsopp­rydd­ingen kjenner jeg plutselig mange biseksuelle.

Konservative familier Tilbake til Mann Han sier han har flere grunner til å ikke stå frem med legningen sin. Blant annet er bestemoren hans konservativ kristen. Det betyr ikke at hun er et dårlig­ menneske. Som åring slo han seg til ro med at han var homofil. Da hadde han forsøkt å tenne på jenter i flere år. Man kan ikke velge å være eller å ikke være homofil, men man kan velge om man vil komme ut av skapet. Han har aldri opplevd negative reaksjoner fra dem som vet om legningen.

Likevel sier han at han skulle ønske han var heterofil. Denne oppmerksomheten vil jeg ikke forholde meg til. Han forteller at det aldri har vært så mange LHBT-personer som har vært åpne som nå, og at stadig flere kommer «ut av skapet» tidligere.

Samtidig mener han at det norske samfunnet har en lang vei å gå, spesielt innenfor konservative utdanninger og yrker. I næringslivet er det derimot få homofile rollemodeller. Der er normen den «heterofile gutteklubben grei». Mekki tror mange med leder­ambisjoner kanskje ikke vil ha et stort fokus på eget privatliv, og mange fort opplever at seksuell orientering blir et sensitivt og privat tema.

Jeg har fått mange rare spørsmål opp gjennom som er ganske intime, og som jeg ikke tror hadde vært godtatt å spørre heterofile om. NHH og juss er svært homogene miljøer. Selvfølgelig er det noen som skiller seg ut, både utseende­messig og interessemessig, men det er mange som er ekstremt opptatt av å passe inn. Like klær, likt hår, like karakterer og like fritidsinteresser.

Det er ikke rart at ulik legning kan virke belastende i et miljø hvor folk er redde for å ikke ha datamaskin i forelesning. Mekki forteller at kulturforskjeller, religion, gruppetilhørighet og forventningspress er noen av årsakene til at LHBT-personer holder legningen sin skjult. Det ligger fremdeles forventninger til hvordan man skal oppføre deg. Legen min spurte for eksempel nylig om jeg hadde dame. Historie med hets Det er få grupper som har blitt mer plaget enn de homofile.

De fleste vet det, men det er lite tid i historie­undervisningen viet til de homofiles historie.

Journalister er som oss andre, de pirres av sex. Men fokuset står som et paradoks mot det forskere har kommet frem til. I dag snakkes det om en aseksuell revolusjon. Det til tross for at det aldri har vært så lett å finne seg en partner.

Det å finne noen å ligge med har aldri vært enklere, men flere og også flere yngre trenger potensmiddel for å vekke lysten. På Tinder kan man sortere bort «de uinteressante» eller velge noen ved å sveipe til høyre eller venstre.

Det er fullt opp med innbydende profiler på både Match og Møteplassen og utallige andre nettsteder. Nettdating er den nest vanligste måten å finne en partner på. Til tross for dette kan det virke som seksualiteten ser ut til å lide, skriver Paulsen. Ifølge United Minds har antallet ligg pr. Dette gjaldt Sverige, men trenden gjelder for hele verden. Nå diskuteres utbredelsen av «desire disorders» lav sexlyst og hva som er årsaken til at menn under 40 år ser ut til å få større problemer med impotens.

Viagra setter stadig nye rekorder, og særlig blant yngre mennesker. Mange ser ut til å ha mistet lysten, i jungelen av potensielle partnere. Har dette «kjøttmarkedet» forstyrret seksuallysten? Bibelen kan se ut til å gå seirende ut av verdispørsmålet ved å fremheve ekteskapet «til døden skiller dere ad» som den beste måten å dele et samliv på.

Det står i så fall i grell kontrast til behovet for kos, slik Hege Grostad tok til orde for på festivalens tabukveld og slik media valgte å fremheve dette som det fremste tabu fordi folk var «stillest» da hun formidlet sitt budskap. Jeg overhørte en samtale etterpå om dette, der det fremkom at stillheten nok heller skyldtes en slags flauhet hos publikum. Man kan se kos og sex adskilt slik vi gjorde på Protestfestivalen i fjor da vi for første gang i Norge presenterte den nye europeiske trenden «cuddle party», som går ut på at fremmede mennesker legger seg i «bunker» og tar på hverandre uten at det foregår noe seksuelt.

Det er rett og slett bare behovet for nærhet, det å bli strøket på, som blir tilfredsstilt. I intervjuer forteller de som har prøvd cuddle party om større selvtillit, bedre humør, bedre psykisk og fysisk helse og så videre. Stadig flere lever alene, enten over lengre tid eller i perioder.

Behovet for kos burde således være høyaktuelt. I dyrenes verden vet man at mange dyr dør uten nærhet. Vi vet at mennesker trenger nærhet for å ha det godt og at de som lever alene statistisk dør tidligere.

Roland Paulsen nevner den franske forfatteren Michel Houellebecq som forklarer hvordan nettdating kunne se ut på begynnelsen av tallet. Det første tallet sto for høyden, det andre for vekt og det tredje for brystmålet. Det første tallet sto for erigert lengde. Det andre for bredde. Forfatteren diskuterte muligheten for å brenne en CD-skive der verdensbefolkningen var delt opp i disse målene, som en summering av det viktigste for menneskeheten.

Bildet ville på den ene siden vist den seksuelle konkurransen og på den andre siden depresjonen den ville føre til, som seksualitetens hoffnarr.

Forfatterens kritikk retter seg først og fremst mot generasjonens «seksuelle revolusjon». Det som psykoanalytiker Wilhelm Reich og Herbert Marcuse hadde forestilt seg som en vei mot sosialismen, ved å bryte med den borgerlige moralen og sinnets oppvåkning, ble i stedet startskuddet for en narsissistisk æra der seksualiteten ble et smøremiddel for kapitalismen. Konkurransetenkningen som tidligere var begrenset til økonomien spredde seg til den intime sfære.

Pornoindustrien eksploderte, prostitusjonen økte. Seksualmoralen ble slik at man fikk plusspoeng for å ligge med flere, minuspoeng for kvinner. Skjønnhet, ungdom og makt tok over, ifølge Houellebecq.

Sekstiåtterne må ha bommet på sine intensjoner. Den seksuelle revolusjonen førte til friere abortlover, tillatt homoseksualitet, friere samtale og i det hele tatt det man i dag kaller et friere samfunn.

Så vil alt bli mye enklere med tida, sier han og fortsetter:. Det er nydelig, da! Alle typer skeive forbilder, enten det er i popkulturen eller på lærerværelset, er jo en nøkkel her. Vi har godt av å se så bred representasjon som mulig, det normaliserer og ufarliggjør. To manus fra suksesserien «Skam» ble fredag plassert på Nasjonalbiblioteket for å bevares for ettertiden som en del av norsk kulturarv. Manuskriptene har notater og kommentarer fra manusforfatter og regissør Julie Andem og er en gave til biblioteket.

Maisie Williams prøver seg på teaterscenen nå når «Game of Thrones» går mot slutten. Williams, som har spilt Arya Stark fra hun var 14 til hun nå er 21 år, er klar for hovedrollen i « I And You », som blir å se på Hampstead-teatret fra Der spiller hun Caroline, en sykelig tenåring som ikke har vært på skolen på flere måneder NTB. I fjor stod Markus, Martinus og brus på menyen. Lørdag er det duket for hiphop, øl — og I juni flagges det for skeiv kjærlighet.

Hvor mye vet du om den fargesprakende paraden? Den svenske superstjernen Aviciis selvmord har gjort at norske DJ-er nå tør å snakke åpent om psykisk helse. Livet som partyspredere gir mentale problemer og mye ensomhet.

Fotball-VM er verdens nest største idrettsarrangement. Og etter min mening, verdens beste idrettsarrangement. John Oliver, ein av dei mest populære talkshowvertane i USA, raljerer med annonsekampanjen der norske fjell, fjordar, midnattssol, klamydia og kondom står i sentrum. Alt til tonefølgje av Griegs mest nasjonalromantiske musikk.

Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Du trenger javascript for å se video. Christian Ingebrethsen Journalist, London. I var han overalt. Men så ble det stille rundt ham. Smith hadde fått blødninger på stemmebåndene. I et av musikkstudioene hans.

Hør hans nyeste singel «Too Good At Goodbyes»: Linda ble forelsket på Tinder —  den falske profilen ble sporet hit. Eminem «The king of hip hop» er noregsaktuell med konsert i Oslo Av Ole Kristian Årdal.

Tinder homoseksuell bergen